alle vakanties Duitsland informatie Duitsland weer & klimaatlinkscontact  

 

vakantie via Duitsland

vliegtickets via Duitsland

vakantie via Duitsland:
voorpagina
nieuws
 
luchthavens:
CGN Köln-Bonn Airport
DTM Dortmund Airport
DUS Düsseldorf International
FMO Münster-Osnabrück Airport
FRA Frankfurt International
HHN Frankfurt Hahn Airport
NRN Weeze Airport

luchtvaartmaatschappijen:
Air Berlin
Condor
German Wings
Ryanair
Transavia
TUIfly

vakantie:
lastminute aanbiedingen
vakantie via Duitsland
vliegtickets

informatie:
afstanden & reistijden
autorijden in Duitsland
hotels bij luchthavens
parkeren
schoolvakanties
vervoer naar het vliegveld

© VakantieviaDuitsland.nl - cookiebeleid

Als je vliegtickets wilt boeken met vertrek vanaf een Duitse luchthaven dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. De ouderwetse manier is via het reisbureau. Daar zitten echter wat haken en pogen aan, want reisbureaus bieden vaak niet alle tickets aan. Vooral als het gaat om de goedkoopste vliegtickets, die van de zogenaamde prijsvechters en chartermaatschappijen, dan worden die vaak niet aangeboden aan de klanten.
Opvallend is dat veel reisbureaus (waaronder ook bijvoorbeeld D-Reizen) zeggen alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Als je echter met een mogelijkheid aankomt die via hun systemen niet boven komt drijven dan krijg je het doodsimpele antwoord dat die maatschappij niet in hun systeem zit vanwege bijvoorbeeld het feit dat het een Duitse chartermaatschappij is.

internet
Gelukkig biedt het internet een hoop transparantie. Ondanks alle inzet van websitebouwers om te proberen één goede vergelijkingssite voor vliegtickets te maken, is het een opdracht waar nog niemand in geslaagd is. De zogenaamde metazoekers naar vliegtickets zijn zelden helemaal compleet en kennen hun beperkingen.
Wie goedkope vliegtickets wil boeken kan nog steeds het beste zelf aan de slag gaan. Belangrijk is om vooraf te bepalen of je vaste vertrekdata wilt en of er meerdere luchthavens zijn vanuit waar je kunt vertrekken. Hiermee heb je de grootste kans om tegen de beste prijs een vliegticket te kopen. Omdat niet iedere site alle aanbieders meeneemt bij de zoekopdrachten kun je het beste op diverse vliegticketsites zoeken. Probeer diverse data uit, omdat er verschil in prijs kan zitten tussen de verschillende dagen. Kijk ook eens naar andere luchthavens, want als je door 100 kilometer extra te rijden 200 euro kunt besparen dan loont dat al de moeite.

vliegticketsites
De Nederlandstalige website vlucht24.nl is gebaseerd op de vluchten zoekmachine van het Duitse Fluege.de. Kijk voor vliegtickets van de Duitse luchthavens dus ook eens op vlucht24.nl

 

rechtstreeks boeken bij de luchtvaartmaatschappij
Als je al weet met welke luchtvaartmaatschappij je wilt vliegen dan kun je ook rechtstreeks boeken. Ook is het raadzaam om te controleren of de ticketprijs via de vervoerder zelf toevallig niet voordeliger uitvalt:
Air Berlin
Condor
German Wings
Ryanair
Transavia
TUIfly

informatie wordt verstrekt onder voorbehoud van wijzigingen en eventuele fouten
als informatie volgens u niet juist of onvolledig is, neem dan via e-mail contact met ons op